Stier og ruter

Djursland byder på storslået natur i det bakkede Mols, lange kystlinjer med fantastiske badestrande og store skove i fredede arealer. Der ligger store naturoplevelser og venter på jer på et utal af stier og ruter i området, uanset om I skal ned i gear og mærke roen eller op i gear på cyklen. Vover I jer ud efter mørkets frembrud byder nationalparken også på Danmarks måske smukkeste stjernehimmel.

Få det hele med i dit eget tempo, når du oplever naturen og det rige dyreliv på gåben. Vi har samlet en række stier og ruter fra Rønde til Helgenæs, som du på egen hånd kan tage ud og opleve. Nogle ligger i nærheden af vandrehjemmet – andre skal du lidt på tur for at nyde. Fra vandrehjemmet er der udsigt til Kalø Slotsruin, der med Danmarks længste middelaldervej på 1,5 kilometer fører jer 700 år tilbage i tiden ud til den gamle ruin.

Udover skønne stier og ruter for det vandrene folk byder Mols Bjerge på et stort udvalg af mountainbike spor. I Kalø Skovene (Hestehaveskoven og Ringelmose Skov) i nærheden af vandrehjemmet og i Mols Bjerges bakkede terræn kan du således få pulsen godt op, når du suser op og ned af bakker og mellem træer.

Har du brug for inspiration til, hvor dagens udflugt skal gå hen, så kig ind i receptionen. Vi hjælper også gerne med lækre spisesteder på ruten eller hvordan I bedst kommer til/fra destinationen. Receptionens åbningstider kan du se her.

STIER OG RUTER PÅ DJURSLAND

Find kort og bliv inspireret på Go-syddjurs.dk

Ebeltoft – Grenaa

General Ryes spor

Helgenæs, pdf-kort

Helgenæs, tekst

Kalø skovene

Kaløstien, pdf-kort

Kaløstien, tekst

Mols bjerge, pdf-kort

Mols Bjerge, tekst

Molsruten

På tur i Djurslands fortid

Stubbe Sø naturreservat

Tved Sogn

Ahl Plantage, Ebeltoft

Bjørnkær-Egedal skov

Tolløkke skov , Ebeltoft

Isgård, Mols Hoved

Jernhatten

Gjerrildbanestien

Kløverstier, Kolind

Kløverstier, Ebeltoft

Kløverstier på Mols

Sporet ved Dråby

Sporet ved Kalø

Sporet ved Ny Ryomgaard

Sporet ved Skødshoved

Sporet ved Vrinners Hoved

Sporet ved Skellerup Ådal

Sporet ved Sønderholm

Grenå Nord og Kolindsund

Kajak, kort