Attraktioner i nærheden

Besøg nogle af Danmarks sjoveste attraktioner på Djursland, mens du bor på Danhostel Rønde. Med max. 35 km til både Randers, Grenaa, Ebeltoft og Aarhus er der masser af muligheder for at arrangere en spændende og aktiv ferie med masser af oplevelser.

Det bugner med spændende aktiviteter og attraktioner på Djursland for hele familien. Uanset om der skal fart på eller helt ned i gear. Vi er tilmed omringet af vand og de dejligste badestrande samt gode skove til picnic, mountainbike og vandreture.

Kig ind i receptionen eller se kontaktinformationer her, hvis vi skal hjælpe med information om stedet eller hvordan du kommer til/fra.

 

Attraktioner for hele familien

I Djurs Sommerland – Nordens største sommerland kan børnene give den gas i store rutsjebaner og et væld af andre forlystelser. Kattegatcentret i Grenaa byder ligeså på masser af aktiviteter – her med havet i fokus. Se med når hajerne skal fodres eller leg på den sjove vandlegeplads, der ligger ud til Kattegat. I Ree Park kan I komme helt tæt på dyrene, når I går rundt i parken eller tager på safari gennem savannen i jeep. Dyrene er også i fokus i Randers Regnskov, hvor I kan gå på hængebroer i trætoppene og i Skandinavisk Dyrepark, hvor I kan komme helt tæt på fodringen af parkens vilde dyr.

Djurs Sommerland – 20 km

Kattegatcentret – 35 km

Ree Park – 20 km

Randers Regnskov – 35 km

Skandinavisk Dyrepark – 15 km

Billetter til Djurs sommerland, Ree Park og Skandinavisk Dyrepark kan købes i receptionen på Danhostel Rønde.

 

Ud i naturen

Fra vandrehjemmet har vi den skønneste udsigt over Kalø Vig mod Mols til venstre og Aarhus til højre. I Vigen ligger Kalø Slotsruin, som bestemt er en udflugt værd. Derudover byder Nationalpark Mols Bjerge på storslåede naturoplevelser ved bl.a. Trehøje, Jernhatten, Molslaboratoriet, Agri Bavnehøj og Karpenhøj Naturcenter. I gåafstand fra vandrehjemmet ligger også Hestehaveskoven og Ringelmose Skov. På Djurslands nordkyst ligger Kyst- og Fjordcentret, hvor I bl.a. kan sejle i kano, lave krabbevæddeløb og lære om fossiler. Hos Djursland For Fuld Damp kan I cykle en tur på de populære skinnecykler langs de gamle togskinner mellem Allingåbro og Romalt. Søger du specifikke stier og ruter i området skal du kigge her.

Kalø Slotsruin – 3 km

Nationalpark Mols Bjerge– 1 km

Kyst- og Fjordcentret – 34 km

Djursland For Fuld Damp – 24 km

 

Bliv klogere på fortiden

Skal det være kulturelt kan vi anbefale Det Grønne Museum og Gammel Estrup i Auning. Her kan I nemt få en dag til at gå på den gamle herregård og i herregårdshaven med fine legepladser, kaniner og køer. På Det Grønne Museum bliver I klogere på den stolte landbrugstradition og hvordan maskinerne, maden og arbejdet har ændret sig gennem tiden. På Fregatten i Ebeltoft kan I udforske det gamle skib og lære hvordan søfolk levede for 150 år siden.

Det Grønne Museum – 20 km

Gammel Estrup – 20 km

Fregatten Jylland – 20 km

 

Guidede ture i og omkring Aarhus:

Dansk

Engelsk

 

Lækre naturaktiviteter og oplevelser i Syddjurs:

Go Syddjurs

Visit Djursland

Green Active Tours

Vagabond Tours (Mols Bjerge)