Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerges kendetegn er det særprægede istidslandskab, hvor mennesket har levet i årtusinder. Med en varieret natur byder området på en stor del af de danske naturtyper og desuden noget af Danmarks mest sjældne natur.

Mols Bjerge er et stort, sammenhængende habitatområde, der med sin tørre og lysåbne natur med hede og overdrev er hjemsted for mange sjældne planter, insekter og edderkoppearter.

Nationalparken byder på mange afmærkede stier og ruter, som kan startes fra Danhostel Rønde.

DE KORTERE | 1-6 KM

Over 25 kortere ruter bringer dig rundt i landskabet og sikrer, at du kommer gennem interessante områder – og tilbage til udgangspunktet, hvor der er en p-plads.

DEN LANGE | 60 KM

Mols Bjerge-stien på 60 km er i superligaen for vandrestier. Stien er certificeret af European Ramblers Association som Leading Quality Trails – Best of Europe.

DE BYNÆRE | 2,5 – 13 KM

Der er bynære Kløverstier i Ebeltoft og Knebel på Mols. Kløverstierne består af fire ruter, der alle udgår fra en centralt placeret kløversti-pæl i byen. Herfra udgår fire ruter af forskellig længde.

Klik her for mere information og vandring i Mols Bjerge.

Læs også Saras Greens og Spejdersports beretning om de 3 hverdagsetaper på Mols Bjerge-ruten (Kalø-etapen, Bjerg-etapen og Ebeltoft-etapen) på ca. 20 kilometer hver – i alt 60 kilometer. Det finder du her.