Om os

Danhostel Rønde ejes af PGU Rosenholm

Den daglige drift af vandrehjemmet varetages hovedsageligt af de forskellige etablerede værksteder i PGU, hvor de unge arbejder.

PGU, Praktisk Grunduddannelse Rosenholm, er et uddannelsestilbud for unge med særlige udfordringer.

Reception, booking, rengøring og daglig drift varetages af Service og Turisme linjen, som naturligvis holder til på vandrehjemmet.

Håndværk og pedel-funktionerne varetages af PGU’s Træværksted. Her arbejdes der med med vedligehold af bygninger både ude og inde, samt almindelige pedelopgaver. Dele af interiøret er ligeledes fremstillet af Træværkstedet.

De grønne arealer passes af PGU’s Gartneri. Her arbejdes med vedligeholdelse af udendørs terrasser, haven, græsarealer, træer, buske og blomsterbede. Derudover leverer de økologiske krydderurter og grøntsager til køkkenet.

PGU’s Medielinje står for udformning af materialer til markedsføring såsom skilte, brochurer, web, annoncer, film og billeder mm.

Derudover driver PGU Kantinen på Syddjurs Kommunes administrationsbygning i Hornslet.

Køkkenet på vandrehjemmet drives af faste medarbejdere samt PGUs unge og drives som en socialøkonomisk virksomhed. En socialøkonomisk virksomhed tjener penge på almindelige markedsvilkår, men bruger størstedelen af indtjeningen og sit overskud på at være med til at løfte sociale eller samfundsmæssige opgaver.

 

 

 

 


 

Vandrehjemmets historie

Bygningerne, der i dag tegner Danhostel Rønde, blev i 1935 skænket til Rønde Håndværker- og Borgerforening af den tyske baron von Jenisch, som ejede Kalø Gods. I forbindelse med foræringen blev der tegnet klausul om, at der altid skulle drives vandrehjem på stedet. I 1939 stod det nybyggede vandrerhjem færdigt. De tyske soldater beslaglagde bygningerne under 2. Verdenskrig, men efterfølgende har stedet udelukkende fungeret som vandrehjem.

I mange år var vandrehjemmet det eneste overnatningssted i byen, hvorfor Danhostel Rønde har fået en helt særlig betydning for byens borgere og er stærkt forankret i lokalsamfundet. Hovedbygningen fra 1939 husede alle overnattende gæster – der var plads til 90 i alt. De sov i køjesenge på loftet og vaskede sig i kælderen, der var ikke brusebad. I 1995 stod en ny værelsesbygning færdig. Derfor kunne og kan vandrehjemmet tilbyde moderne værelser med egen indgang samt eget toilet og bad.