Om os

Danhostel Rønde ejes af PGU Rosenholm

Praktisk Grunduddannelse Rosenholm er et uddannelsestilbud for unge med særlige udfordringer.

Den daglige drift af Vandrerhjemmet varetages hovedsageligt af de forskellige etablerede værksteder i PGU, hvor de unge arbejder.

Reception, booking, rengøring og daglig drift varetages af Service og Turisme linjen, som naturligvis holder til på Vandrerhjemmet.

Håndværk og pedel-funktionerne varetages af PGU’s Træværksted. Her arbejdes der med med vedligehold af bygninger både ude og inde, samt almindelige pedelopgaver. Dele af interiøret er ligeledes fremstillet af Træværkstedet.

De grønne arealer passes af PGU’s Gartneri. Her arbejdes med vedligeholdelse af udendørs terrasser, haven, græsarealer, træer, buske og blomsterbede.
Derudover leverer de økologiske krydderurter og grøntsager til køkkenet.

PGU’s Medielinje står for udformning af materialer til markedsføring, såsom skilte, brochurer, web, annoncer, film og billeder mm.

Derudover driver PGU Kantinen på Syddjurs Kommunes Administrationsbygning i Hornslet.

Køkkenet på vandrerhjemmet drives af faste medarbejdere samt PGUs unge og drives som en socialøkonomisk virksomhed. En socialøkonomisk virksomhed, tjener penge på almindelige markedsvilkår, men bruger størstedelen af indtjeningen og sit overskud på at være med til at løfte sociale eller samfundsmæssige opgaver.

 

 

 


Vandrerhjemmets historie

Bygningerne, der i dag tegner Danhostel Rønde blev i 1935 skænket til Rønde Håndværker- og Borgerforening af den tyske baron von Jenisch, som ejede Kalø Gods. I forbindelse med foræringen blev der tegnet klausul om, at der altid skulle drives vandrerhjem på stedet. I 1939 stod det nybyggede vandrerhjem færdigt. De tyske soldater beslaglagde bygningerne under 2. Verdenskrig, men efterfølgende har stedet udelukkende fungeret som vandrerhjem.

Som det eneste overnatningssted i byen har Danhostel Rønde fået en helt særlig betydning for byens borgere og er stærkt forankret i lokalsamfundet. Hovedbygningen fra 1939 husede alle overnattende gæster. De sov i køjesenge på loftet og vaskede sig i kælderen, der var ikke brusebad. I 1995 stod en ny værelsesbygning færdig. Derfor kunne og kan vandrerhjemmet tilbyde moderne værelser med egen indgang samt eget toilet og bad.